top of page

OVER SYBIT

DE MINOR SYBIT
Bij de minor SYBIT gaat het om: 'het ontwikkelen van ondernemerschap' en 'een impactvol product naar de markt brengen'. Om dat te kunnen realiseren werken wij samen met verschillende partners uit het bedrijfsleven en de stad Amsterdam. Je wordt gedurende een half jaar bijgestaan door coaches, experts, gastsprekers en natuurlijk je teamgenoten. Tijdens de minor wordt een breed scala aan trainingen, workshops en coaching aangeboden. Je gaat regelmatig op pad, naar evenementen, netwerkborrels, pitch momenten, zakelijke afspraken en nog veel meer. De 
gemiddelde beoordeling van de SYBIT minor door deelnemers is 8,6.
 

WAT GA JE DOEN?
We starten met een gezellige en leerzame kennismaking. Vervolgens doorloop je versneld in
één week op een praktische manier alle stappen van ondernemerschap binnen 'Ondernemen In Één Week' (OIEW). Je krijgt dan snel inzicht in waar jouw interesses liggen. In de weken daarop ga je teams vormen en startup ideeën ontwikkelen. Dit gebeurt met verschillende tools en vanuit verschillende perspectieven. Je gaat met je team (ca. 4 studenten) aan de slag, op zoek naar marktbehoeften, je ontwikkelt een product en een business model. Je brengt de concurrentie in kaart, hebt contact met stakeholders en creëert jouw eigen startup. SYBIT wordt afgesloten met het 'SYBIT Eindevent', waarbij startups pitchen voor het ondernemende netwerk van Metropoolregio Amsterdam.

SPRINTS
Ons programma bestaat uit 20 sprints van een week met een thema per sprint. In een sprint krijg je interessante workshops, gastcolleges, coaching en tijd om de opgedane kennis binnen je eigen startup toe te passen. Sommige thema's komen vaker terug in het programma. Hieronder een overzicht van de sprints.

Inspiration, Discovery, Ideation, Business Modelling, Teambuilding, Customer Validation, Branding & Marketing, KvK, Teamdynamics, Finance, Pitching & Presenting, Networking, Growth Hacking, Promotion Video, Community Building, Legal en Sales.

bottom of page